Molnbaserad tjänst

Vi levererar helheten så att ni kan fokusera på det som är viktigt för er - funktionen.

Software as a Service (SaaS)

Panorama är en helt driftad webtjänst. Det betyder att det inte behövs några lokala klientprogram eller serverinstallationer hos er, vi leverar allt.

Tjänsten är byggd och driftsatt på Heroku's cloud platform as a service och nyttjar i huvudsak Google Maps API och tjänster för grundplattformen. En stor fördel med Heroku tillsammans med grundstrukturen i tjänsten är att det tillåts olikheter mellan kundernas tjänstemiljöer. Detta gör att vi har stora möjligheter att anpassa funktionalitet efter våra kunders specifika behov.

Infrastruktur

För den fysiska infrastrukturen används Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). Världsledande driftsäkerhet och prestanda gör det i slutändan snabbt och enkelt för användaren. Kapacitet och utrymme ökas automatiskt efter behov, så det finns heller ingen risk för flaskhalsar i prestanda när fler användare tillkommer. Servrarna är placerade på Irland, så all information som behandlas hålls garanterat inom Europa.

För användarsidan har vi nyttjat Twitters ramverk Bootstrap. Dels för att användare lätt känner igen sig och tjänsten blir intuitiv att använda och dels för den sömlösa skalningen mellan skämstorlekar är automatiserad. Tjänsten fungerar bra från alla typer av enheter och webbläsare, men de mer avancerade funktionerna är utvecklade för att användas på arbetsstationer, framförallt av skärmutrymmesskäl.

  • Oslagbar driftsäkerhet med fallback - ingen downtime
  • Enkelt uppskalningsbart, ingen risk att bygga in sig i prestandabrist
  • Kräver ingen egen infrastruktur eller installation på era klienter